0

Geen producten geselecteerd.

winkelwagen (0)

Vitrage gordijnen

VITRAGE GORDIJNEN, TRANSPARANTE GORDIJNEN
Vitrage gordijnen of glasgordijnen zijn gordijnen gemaakt van dun en lichtdoorlatende stof.
Alle aangegeven maten zijn de stofbreedte en stofhoogte. Meer informatie over het berekenen van
hoeveel gordijnen te kopen kunt u vinden op de pagina Gordijnmaat berekenen.
Vitrage gordijnen kant en klaar met plooiband en haakjes
Vitrage gordijnen kant en klaar met ringen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren

Vitrage Gordijnen 

Vitrage of vitrage gordijnen zijn relatief transparante gordijnen gemaakt van dun en lichtdoorlatende stof. Deze gordijnen, ook glasgordijnen genoemd, laten licht door in de kamer maar bieden wel privacy aan. Deze gordijnen spelen een belangrijke rol in een sfeervolle interieur.

 Transparante gordijnen of vitrage gordijnen zorgen voor daglicht in uw kamer en privacy van buitenaf. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stofsoorten en weefpatronen, zodat u de uitstraling van uw kamer kunt aanpassen. Glasgordijnen kunnen het beste worden gecombineerd met zwaardere gordijnen of overgordijnen om de perfecte balans tussen privacy en licht te creëren. Kies voor een stijlvolle en eigentijdse look eenvoudige patronen en kleuren die passen bij de inrichting van uw kamer.

 Vitrage gordijnen zijn verkrijgbaar in vele maten en kleuren, waaronder getinte versies die een subtiele tint kunnen geven aan het licht dat een kamer binnenvalt en tegelijkertijd een extra kleuraccent kan geven. Transparantie stelt mensen ook in staat om van het uitzicht naar buiten te genieten zonder de gordijnen volledig te openen, waardoor er binnen een lichte en luchtige sfeer ontstaat.

Veel gestelde vragen over vitrage gordijnen

Wat voor ophangsysteem heb ik nodig voor vitrage gordijnen?
Bij Gordijnreus heeft u twee opties:
1) Vitrage gordijnen met plooiband - deze gordijnen hebben een al ingestikte plooiband en worden geleverd met haakjes. Om deze gordijnen op te hangen heeft u rails (met kleine metalen of plastic lusjes) nodig. Nadat u heeft de rails in plaats, kunt u gelijk onze gordijnen ophangen.
Voor een complete demo van het ophangen van plooigordijnen - klik hier-gordijnen ophangen

2) Vitrage gordijnen met ringen - Deze gordijnen bevat metalen ringen, meestal met 4 cm binnendiameter, en zijn erg makkelijk om op te hangen.

Kan ik vitrage gordijnen combineren met dikkere gordijnen?
Jazeker. U kunt vitrage plooigordijnen combineren met dikkere plooigordijnen uit onze collectie. Eerst moet u rails installeren met twee tracks (banen). In elk track zijn er metalen/plastic lusjes die bewegen. Door de haakjes te bevestigen in de lusjes worden de vitrage gordijnen en de dikkere gordijnen schuifbaar, onafhankelijk van elkaar.

Voor ringgordijnen zijn er ook dubbele gordijnroeden verkrijgbaar. Door dubbele gordijnroedes te installeren kunt u zowel vitrage gordijnen als dikkere gordijnen ophangen.

Hoeveel gordijnen heb ik nodig?
Het is verstandig om uw raam eerst goed af te meten (breedte en hoogte) met een centimeter, en dan pas gordijnen te bestellen.
Eén gordijn van stofmaat breedte 140 cm is goed voor een roede/raam/railbreedte tussen 50 cm en 90 cm. 
Eén gordijn van stofmaat breedte 280 cm is goed voor een roede/raam/railbreedte tussen 90 cm en 170 cm. 
Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact op met onze helpdesk.

Is het mogelijk om de vitrage gordijnen van Gordijnreus zelf thuis te verstellen?
Het is mogelijk om vitrage gordijnen te verstellen of te laten verstellen door een persoon met naaiervaring, of door een naaister.
De andere optie is uw gordijnen zelf te verkorten en daarna op te vouwen en dicht te strijken met een strijkvliesband. Dit is afhankelijk op de type vitrage stof en ook op de strijkvliesband.
U kunt strijkvliesband bestellen in onze Gordijnreus webwinkel via onderstaande link:
https://www.gordijnreus.nl/strijkband-zoomband.html

Vitrage gordijnen wassen - kan ik vitrage gordijnen zelf thuis wassen?
Hoewel het afgeraden is om vitrage gordijnen thuis te wassen - het is ook afhankelijk van hoe groot de gordijnen is, en de maat van uw wasmachine.

Zijn witte vitrage gordijnen de beste keuze?
Gordijnreus heeft veel soorten witte vitrage gordijnen. Witte vitrage gordijnen zijn neutraal en rustig.
Hiernaast hebben we een grote collectie vitrage gordijnen in allerlei mooi en trendy kleuren, zoals lichtroze, turquoise en blauw. Gekleurde vitrage gordijnen geven de kamer een mooi gloed van kleur.

Zijn jullie gordijnen kant en klare gordijnen?
Gordijnreus heeft een grote assortiment van kant en klare vitrage gordijnen, kant en klare velours gordijnen, kant en klare verduisterende gordijnen en veel meer.
Een voorbeeld van onze vitrage gordijnen - 
https://www.youtube.com/watch?v=vqlr318nOzo

Wat is het verschil tussen vitrage gordijnen en inbetween gordijnen?
Vitrage gordijnen zijn gemaakt van transparente stof, uiteraard ook lichtdoorlatend. Inbetween gordijnen zijn gemaakt van lichtdoorlatende stoffen die niet transparent zijn.

Vitrage Gordijnen Collectie
Ontdek nu onze prachtige collectie vitrage gordijnen van 2024! 
We hebben een ruime assortiment met vitrage gordijnen in veel kleuren en dessins. Nieuwe trends en kleuren van 2024 kunt u vinden bij Gordijnreus. Kant en klaar transparante gordijnen en vitrage gordijnen zijn eenvoudig om op te hangen. Ze spelen een belangrijke rol in raamdecoratie - voor sfeer en voor privacy.

We hebben kant en klare vitrage gordijnen in 2 typen:
Vitrage gordijnen kant en klaar met plooiband en haakjes
Vitrage gordijnen kant en klaar met ringen

Meer tips:
Hoeveel gordijnen heb ik nodig? Klik hier
Hoe hang ik mijn gordijnen op Klik hier

Gordijnreus vitrage gordijnen

Plaats vitrage glasgordijnen voor je raam en laat meer licht in jou kamer. Het grote voordeel van vitrage is dat je van binnenuit wel kunt kijken, maar mensen van buiten kunnen niet binnen kijken. Hierdoor zijn vitrage gordijnen een goede raambekleding, maar ook elegant. Vitrages zijn gemaakt van meestal dun, transparant en lichtdoorlatende stoffen. Van buitenaf zijn gordijnen meestal het enige licht als het licht aan is. Daarom raden we aan om je vitrage gordijnen te combineren met dikkere overgordijnen.  In onze online winkel vind je een grote keuze van vitrage gordijnen.

Met onze collectie vitrage gordijnen kunt u natuurlijk licht in uw huis laten schijnen, waardoor het open, ruim en warm aanvoelt. Maar onze vitrages doen meer dan alleen dat. Wanneer u onze vitrages in de woonkamer plaatst, beschermen ze uw TV, tapijten en meubels tegen direct zonnelicht. Ze helpen ook overdag en s'avonds met de privacy, waardoor eventuele toeschouwers niet in uw huis kunnen kijken. 

Verlicht uw ruimte met onze prachtige vitrages die voor een lichte, luchtige sfeer zorgen. Onze gordijnen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn perfect voor het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer in uw woonkamer, slaapkamer of elke andere kamer in uw huis. We hebben verschillende opties in transparante gordijnen die natuurlijk licht doorlaten en toch privacy bieden, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elk huis.

Fijne, lichte, doorschijnende vitrage gordijnen
Doorzichtige gordijnen zijn zo geëvolueerd dat ze weinig gelijkenis vertonen met de kleedjesachtige vitrages van weleer. Bloemen en kant zijn overgenomen door een verlangen naar textuur – of dat nu fijn, grof of glad is, met een glanzende of organische uitstraling. De romantiek van vitrages schuilt in hun vermogen om zacht licht in moderne huizen te filteren, maar hun aanhoudende populariteit in interieurontwerp is te danken aan hun praktische, functionele bekwaamheid.

De manier waarop we ons interieur inrichten, wordt niet alleen bepaald door trends, maar ook door de structuur die ons omringt. Stedelijke omgevingen gebouwd in het begin van de 20e eeuw gaven de voorkeur aan Victoriaanse en Edwardiaanse architectuur, daarom bestonden huizen uit veel kleine kamers met open haarden en schuif- of erkers. Na de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende babyboom zorgde de woninguitbreiding in de jaren veertig en zestig voor een 'buitenwijk'. Omdat er snel veel mensen moesten worden gehuisvest, was er weinig tijd voor architecturale creativiteit, dus werden de nokhoogten verlaagd en werden kleine ramen en keukens geplaatst. waren geïnstalleerd.

Aan de andere kant inspireerden Europese vernieuwers zoals Mies van der Rohe en Le Corbusier een nieuwe generatie architecturale figuren om moderne ontwerpstijlen in de VS en Europa te pionieren. Deze evolutie vond plaats naast verbeterde woningisolatie en culturele veranderingen in onze levensstijl, waarbij een grotere nadruk werd gelegd op grote ramen, hoge noppenplafonds en een open woonkamer.

Historisch gezien werden transparante gordijnen beperkt door de technische beperkingen van de weefgetouwgrootte. Ze werden aanvankelijk geweven op twee beddengoedweefgetouwen van 280 cm breed, voordat ze zich ontwikkelden tot een industriestandaard van 310 cm tot 320 cm breed. De recente vooruitgang in de weefgetouwcapaciteit om extra brede gordijnen van 350 cm te weven vermindert de noodzaak om naden te verbinden, waardoor een ‘doorlopende draperie’ ontstaat die niets wegneemt van de sfeer van een ruimte en de vergezichten daarbuiten.

Transparante gordijnen werken bijzonder goed in moderne architectonische huizen en huizen aan de kust, waardoor de ramen zachter worden zonder het zicht te verstoren en de privacy behouden blijft. Door de toevoeging van textuur brengen vitrages een menselijk element naar industriële ruimtes waar beton, glas en staal het geheel domineren, en voegen ze vrouwelijkheid aan de kamer toe. Bovendien beschermen ze de binneninrichting tegen verkleuring door harde UV-straling en regelen ze de temperatuur van de kamer overdag en 's nachts.

Vitrage, Inbetween gordijnen en overgordijnen
Doorzichtig, semi-transparant en hoofdlaken zijn termen die worden gebruikt om de ondoorzichtigheid en het gewicht van textiel te onderscheiden. Het gewicht wordt gemeten in gram per vierkante meter (GSM), d.w.z. hoeveel gram weegt een vierkante meter stof? Over het algemeen is dikker textiel dichter en heeft daarom een ​​hogere GSM en minder opaciteit.

Vitrage is iets waar je bijna doorheen kunt kijken, omdat de stof een hele fijne constructie heeft, of omdat het een losse constructie heeft met open vezels, ongeveer 115 gsm.
Een semi-transparant is dichter geweven met enige lichttransmissie en helderheid. In plaats van rechtstreeks door de stof te kijken, zie je vormen en schaduwen. Semi-transparante stof is ongeveer 165 gsm.
Een overgordijn is een stevige stof aan de voorkant met een dicht weefsel, vaak voorzien van patronen en prints. Een hoofdlakenstof is ongeveer 225 tot 390 gsm.

velours gordijnen kant en klaar,kant en klare verduisterende gordijnen en vitrage gordijnen